Pointes

Pointes of spitzen zijn dansschoenen met een harde punt aan de onderkant die is gemaakt van papier-maché. Zo kan de danser op de punten van de tenen staan. De Engelse benaming van “spitzen” is “pointe shoes” en die voor “op spitzen dansen” is “pointe work”.

Niet iedereen kan zomaar pointes kopen en erop gaan staan. Aangezien je letterlijk danst op de punten van je tenen, kan het snel mis gaan zonder professionele begeleiding, zonder sterk getrainde spieren of zonder jaren balletervaring. Daarbij is het ook zeer belangrijk dat wanneer je eenmaal toestemming hebt van jouw balletdocent, je naar een dansspeciaalzaak gaat voor het aanmeten van je spitzen/pointes. 

Op pointes dansen is een droom van vele balletdansers. Helaas is niet iedereen er geschikt voor. Het is namelijk erg belastend voor het lichaam doordat je hele gewicht op een klein oppervlak (de punten van je tenen in de spitzen) rust.

Voor iedereen is de leeftijd waarop je op pointes mag gaan dansen verschillend. Meestal is dit als je ongeveer 12 of 13 jaar bent, wanneer je voeten de grootste groeispurt hebben gehad. Het is verschillend per persoon omdat niet elke danser zich in hetzelfde tempo fysiek ontwikkelt. Op sommige balletscholen beginnen dansers op 10-jarige leeftijd of nog jonger. Voor sommigen is dit mogelijk, anderen kunnen pas later beginnen. Voordat je begint op pointes te dansen vraag je best raad aan je ervaren dansdocent(e).

Een les pointes kan enkel gevolgd worden als aanvullende les aan een les klassiek ballet. Schrijf je dus eerst in voor een balletles alvorens de optie pointes te kiezen.

Pointes

Lesmomenten

Dinsdag 20u30: Pointes STARTERS + ERVARING

Woensdag 21u30: Pointes STARTERS + ERVARING

Zaterdag 12u30: Pointes GEVORDERDEN

Inschrijven seizoen 2024-2025 vanaf 21 mei 2024

De algemene voorwaarden en het huysreglement lees je hier.

CONTACT Wilrijk

Huys Arts
Sint-Camillusstraat 25
2610 Wilrijk
+32 478 22 25 04

CONTACT Deurne

Huys Arts
Tirinussstraat 24-26
2100 Deurne
+32 478 22 25 04

BE97 7360 7514 4449

Algemene voorwaarden

Huysregelement

Tarieven

Over ons