G-dans

G-dans is de overkoepelende term voor dansen voor personen met een beperking. Wij richten ons op kinderen met een lichte tot ernstige verstandelijke en/of fysieke beperking. Dit vanaf de leeftijd van 6 tot 12 jaar. 

Sommige kinderen kunnen dikwijls heel moeilijk omgaan met deze beperkingen omdat hun fysiek functioneren niet altijd evenredig loopt met die van hun leeftijdsgenoten. Anderen hebben het dan sociaal emotioneel wat moeilijker waardoor dit dan weer te bepalend is om in een groep te functioneren.

Dans kan hier een cruciale rol in spelen!Elk kind met een beperking is verschillend en daardoor kunnen onderling sterke contrasten ontstaan. Hoe dan ook is er wat aanpassing vereist op niveau van dans. 

G-Dans is uniek, zo klein in aanbod en daar willen we iets aan doen!

Er zijn kinderen die nog erg hulpbehoevend zijn en zelf weinig kunnen uitvoeren. Zij kunnen terecht in de belevingsgroep en aan de hand van snoezelen en sensorische belevingen, dans beleven. Want ook hen willen we samen met hun begeleider of ouder de kans geven om ritme, muziek en beweging te ontdekken.

Kinderen met een verstandelijke beperking blijken dikwijls toch heel wat ritme in hun lijf te hebben en daar gaan we zeker mee aan de slag. De tweede groep vergt wat meer aandacht en concentratie. Deze kinderen komen door middel van spel, herhaling en expressie tot een beginnende choreografie. Vandaar de choreogroep.

Dansbeleving staat alvast centraal: De basisstappen, het voelen en uitvoeren van dans, de ervaring die aan de basis ligt van emoties, karakter, droombeelden, etc. en daar een choreo mee kunnen maken. Zowel voor als na de les is er uiteraard ruimte voor vragen en het eventueel bespreken van aandachtspunten.

G-Dans

Lesmomenten

Vrijdag van 13:00u tot 14:00u Geboortejaar:   2008-2014

Inschrijven

De algemene voorwaarden en het huysreglement lees je hier.

CONTACT

Huys Arts
Sint-Camillusstraat 25
2610 Wilrijk
+32 478 22 25 04

BE97 7360 7514 4449

Algemene voorwaarden

Huysregelement

Tarieven

Over ons